سردار محمد رویانیان

مدیریت‌های همزمان؛ پول‌های کلان

محمد رویانیان از چهره‌های سرشناس نظامی است که در دو دهه‌ی هشتاد و نود در زمینه‌های گوناگون نظامی، دولتی و ورزشی فعالیت داشته است. این فرد پرمشغله اما در اسفند ۱۳۹۲ به دلیل «ابهامات مالی در دوران تصدی‌گری در ستاد سوخت و باشگاه پرسپولیس» بازداشت شد.

او که اولین فرمانده مرکز فوریت‌های پلیسی بود، در دهه‌ی هشتاد به عنوان فرمانده پلیس راه و سپس رئیس پلیس راهنمایی رانندگی فعالیت کرد. در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد به عنوان مشاور وزارت کشور انتخاب شد و در کمتر از یک ماه از سوی رئیس جمهوری به عنوان رئیس ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت کشور و همزمان مدیریت عامل شرکت قطارهای شهری کشور منصوب شد.

محمد رویانیان همچنین در شهریور ۱۳۹۰ به عنوان مدیر عامل باشگاه پرسپولیس منصوب شد، سمتی که بیش از دو سال به طول انجامید و درنهایت به استعفای او در بهمن ماه ۱۳۹۲ انجامید.

او بلافاصله پس از استعفا به ریاست بازرسی ویژه معاونت بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد ولی کمتر از یک ماه خبرهایی از احضار و بازداشت این سردار منتشر شد و درنهایت مقامات قضایی تایید کردند که او پانزدهم اسفند ۱۳۹۲ بازداشت شده است.

براساس گزارش‌ها، محمد رویانیان در پی احضار و برای پاره‌ای توضیحات به دادسرای ویژه اوین می‌رود، اما در همان روز بازداشت می‌شود. خبرهای رسمی درباره‌ی بازداشت رویانیان، ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۳ منتشر و اعلام شد که قرار بازداشت او از سوی شعبه ۱۵ دادسرای کارکنان دولت صادر شده و مربوط به پرونده ستاد سوخت کشور است. 

در همین رابطه، غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که در ارتباط با اخلال در ستاد سوخت کشور، سه نفر بازداشت و با تودیع وثیقه آزاد شده‌اند.

این در حالی است که چند روز پیش از آن، مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری گفته بود که محمد رویانیان در ارتباط با اقدامات خود در باشگاه پرسپولس، واردات خودرو و ستاد سوخت بازداشت شده و تاکید کرده بود که «تمام حوزه‌ها با هم هستند».

مقامات حکومت جزئیات بیشتری از این پرونده منتشر نکردند و اطلاعات منتشر شده در این باره محدود به گفته‌های اعضای کمیته تحقیق و تفحص مجلس از ستاد سوخت کشور است.

فساد در ستاد سوخت

در اولین اظهار نظرها درباره این پرونده، مجتبی شفیعی، رئیس وقت ستاد سوخت اعلام کرد که سوءاستفاده‌هایی در دوران سردار رویانیان شده که شامل بروز برخی انحرافات مالی است. او که در پی استعفای محمد رویانیان از ستاد حمل و نقل و سوخت، به این سمت منصوب شده بود، همچنین گفت که اطلاعات لازم در این باره در اختیار مراجع ذیصلاح قرار گرفته و موضوع به صورت ویژه در دستور کار دستگاه قضایی است.

محمد رویانیان ۲۶ دی‌ماه ۱۳۹۱، استعفای رسمی خود از ستاد سوخت و باشگاه پرسپولیس را به دلیل «فشار کاری و خستگی» ارائه کرد. او از ستاد سوخت کنار گذاشته شد، اما مدیریت‌اش بر باشگاه پرسپولیس یک سال دیگر به طول انجامید و درنهایت بهمن‌ماه ۱۳۹۲ این جایگاه را به علی پروین سپرد.

رویانیان در شرایطی از ریاست بر ستاد سوخت کناره‌گیری کرد که چندی پیش از آن، نمایندگان مجلس، طرح تحقیق و تفحص از ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور را تصویب کرده بودند. نادر قاضی‌پور از طراحان این طرح در این باره در صحن مجلس اعلام کرد: می‌خواهیم بدانیم چرا یک جوان ۲۷ساله باید در این ستاد صاحب میلیارد‎ها پول شود و سرمایه‌ی برخی مسئولان پس از عضویت‌شان در این ستاد افزایش یابد و میلیارد‎ها تومان پول به دست بیاورند.

واردات خودرو‎های سبک و سنگین خارجی، نحوه اجرای سیاست‌ها و قوانین حمل و نقل و سوخت، ‎ مدیریت ستاد حمل و نقل و سوخت، نحوه سهمیه‌بندی، ‎آمار‎های خودرو‎های سبک و سنگین وارد شده به کشور، ‎ تنوع مقررات در خصوص خودرو‎های اسقاطی، وسایل نقلیه عمومی، کارت‌های سوخت و میزان کل درآمد حاصله ستاد از جمله محور‎های تحقیق و تفحص عنوان شد. 

در همین رابطه، جهان‌نیوز در مطلبی که ۳۰ دی‌ماه ۱۳۹۱ منتشر کرد، احتمال داد که استعفا با دستور محمود احمدی‌نژاد صورت گرفته باشد.

پس از بازداشت دوماهه‌ی سردار رویانیان در بهار ۱۳۹۳، رسانه‌ها خبر دادند که پرونده‌ در مرحله تحقیقات مقدماتی است و بازداشت رویانیان در ارتباط با «انحرافات و تخلفات مالی در مدیریت باشگاه پرسپولیس و ستاد سوخت» بوده است. 

تیرماه همان سال، امید کریمیان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و یکی از اعضای هیئت تحقیق و تفحص از ستاد مدیریت حمل و نقل اعلام کرد که درآمد ستاد سوخت به حساب‌های شخصی برخی مدیران واریز می‌شده است. 

به گفته‌ی این نماینده مجلس، «یارانه‌ی دریافتی برای نوسازی ناوگان حمل و نقل، نه تنها برای اهداف مورد نظر تخصیص نیافته که به حساب‌های شخصی واریز شده است.»

او همچنین نسبت به «مختومه شدن پرونده» بدون اعلام نتیجه تحقیق و تفحص مجلس  ابراز تاسف کرد.

در همین رابطه، مهدی دواتگری، رئیس کمیته تحقیق و تفحص از ستاد سوخت در یک نشست خبری که بهمن ماه ۱۳۹۴ برگزار شد گفت که گزارش کمیته مربوط به پرونده تحقیق و تفحص از نحوه هزینه‌کرد اعتبارات با موضوع تبصره ۱۳ قوانین بودجه سال‌های۸۵ و ۸۶ کل کشور و همچنین عملکرد ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور بین سال‌های ۸۵ تا ۹۱ است.

به گفته‌ی این نماینده‌ی مجلس، بخش عمده تخلفات در این ستاد مربوط به زمان مدیریت محمد رویانیان و بخش دیگر آن مربوط به قبل از رویانیان است. مدیریت ستاد سوخت در سال‌های ۸۵ و ۸۶ برعهده‌ی معاون وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری و دهیاری بوده است. سردار رویانیان در تیرماه ۱۳۸۷ به ریاست ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت منصوب شد.

مهدی دواتگری همچنین اعلام کرد که این ستاد قرار بوده ۶۵۰۰ دستگاه اتوبوس خریداری کند. به همین منظور در سال ۱۳۸۵ به دستور وزیر وقت کشور و رئیس حمل و نقل ستاد سوخت، مبلغ ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در اختیار شرکتی سوری با نام «پرسان سپاهان احیا» قرار گرفت. به گفته‌ی این نماینده مجلس، این وجوه تاکنون به حساب خزانه بازگشت داده نشده است.

مهدی دواتگری در گزارش خود نامی از وزیر کشور نبرد. اما پرواضح است که اشاره‌ی او به مصطفی پورمحمدی بوده است که از شهریور ۱۳۸۴ تا اردیبهشت ۱۳۸۷ به عنوان وزیر کشور در دولت محمود احمدی‌نژاد فعال بوده است و همزمان از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷ در ستاد سوخت مسئولیت داشته است.

به گفته‌ی رئیس کمیته تحقیق و تفحص از ستاد سوخت، علی‌رغم پیش‌بینی‌های قانونی مبنی بر لزوم قرارداد با شرکت‌های تولیدکننده خودروی اتوبوس، این ستاد با دو شرکت سوری که هیچ‌گونه فعالیتی در زمینه تولید خودرو نداشتند وارد معامله شد. این شرکت‌ها، به گفته‌ی مهدی دواتگری، «بعد از دریافت پول تشکیل شدند».

از دیگر وظایف ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور، اسقاط خودروهای فرسوده و جایگزینی با خودروهای جدید بوده است. درهمین راستا، «۴۸ میلیارد تومان» به ستاد سوخت اختصاص داده شده که «این مبلغ در اختیار اشخاص قرار گرفته است».

مهدی دواتگری همچنین اعلام کرد که این ستاد قرار بوده خودروهای اسقاطی را تحویل گرفته و در قبال هر دستگاه خودرو اسقاطی بین ۵۵ تا ۷۰ هزار تومان به حساب ستاد سوخت واریز کند، اما این مراکز اقدام به فروش خودروهای اسقاط شده به کارخانجات ذوب‌آهن کردند.

تخلف دیگری که در این زمینه صورت گرفته، مربوط به پرداخت پول به خزانه کشور است که براساس گزارش کمیته تحقیق و تفحص، مراکز اسقاط خودرو «از یک طرف از دولت یارانه می‌گرفتند و از طرف دیگر هیچ پولی را به حساب خزانه واریز نمی‌کردند».

بر اساس گزارش کمیته، «ستاد سوخت اعلام کرده که یک میلیون و ۳۱۱ هزار خودرو اسقاط کرده اما تنها پولی که این مراکز به حساب ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور واریز کردند، بین ۵۵ تا ۷۰ هزار تومان بوده است و میلیاردها تومان از این بابت سوء استفاده شده است».

مهدی دواتگری به چند نمونه از واریزهای غیرقانونی ستاد سوخت در دوران مدیریت محمد رویانیان اشاره کرده که شامل موارد زیر می‌شود:

  • ۳۳ میلیارد ریال در اختیار شرکت تعاونی خدمات بازرگانی
  • ۱۷ میلیارد ریال در اختیار اتحادیه سراسری تاکسیرانی
  • دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال باشگاه فرهنگی ورزشی در یکی از شهرها
  • یک میلیارد ریال به باشگاهی در یکی از شهرها
  • پرداخت پنج میلیارد ریال به هیئت کشتی یکی از شهرهای شمالی
  • پرداخت سه میلیارد ریال به رئیس فدراسیون بخش فوتبال
  • پرداخت ۶۶۰ میلیون ریال به حساب رئیس فدراسیون وقت کشتی
  • پرداخت ۳۰۰ میلیون ریال به حساب وقت نهاد ریاست جمهوری
  • هفت میلیارد ریال به حساب باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال تهران

این ستاد همچنین در زمینه‌ی اسقاط خودرو اقدام به فعالیت‌های غیرقانونی دیگری نیز کرده است. براساس گزارش کمیته تحقیق و تفحص، شرکت‌های اسقاط خودرو علاوه بر دریافت یارانه‌ای به مبلغ ۷۵۰ تا یک میلیون و ۵۰۰، اقدام به صدور گواهی‌های اسقاط خودرو برخلاف قانون می‌کردند. بدین صورت که به جای پرداخت یارانه، گواهی اسقاط خودرو صادر می‌شد و در ازای هر سه گواهی اسقاط خودرو، شخص می‌توانست یک خودرو از خارج از کشور بدون پرداخت تعرفه‌های گمرکی وارد کند.

این نماینده مجلس در عین حال تاکید کرد که خود او در ابتدا قاضی این پرونده بوده و شخصا دستور بازداشت دو نفر را داده است، اما به دلیل آنکه «پرونده وزیر کشور مربوط به دادگاه ویژه روحانیت است»، این پرونده به دادگاه ویژه روحانیت واگذار شده است.

در واکنش به این گزارش، سردار رویانیان در جوابیه‌‌ای که ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ در رسانه‌ها منتشر شد، تمامی اتهامات را رد کرد و گفت که روند مورد انتقاد این نماینده، دو سال و اندی پس از کناره‌گیری‌اش ادامه داشته و در حال حاضر نیز مراکز اسقاط، مالکان لاشه خودروهای فرسوده هستند.

تحقیق و تفحص از ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور در سال ۱۳۹۱ کلید خورد، اما با وجود وعده‌ی اعضای این کمیته برای انتشار کامل گزارش و قرائت آن در مجلس، همچنان نتیجه تحقیق و تفحص در مجلس اعلام نشده است.

فساد در باشگاه پرسپولیس

یک دهه است که پرونده‌ی فساد در ستاد سوخت مطرح شده است و در این مدت، نه تنها گزارش کمیته منتشر نشده که رسیدگی قضایی در این باره نیز بارها به تاخیر افتاده است.

در چند سال گذشته، بارها مقامات قضایی از رسیدگی به پرونده خبر داده‌اند. برای مثال، اسفندماه ۱۳۹۶، عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران اعلام کرد که سردار محمد رویانیان با سه عنوان اتهامی روبرو است. این مقام قضایی «اطاله‌ی دادرسی» را «ناشی از ضرورت حسابرسی و کارشناسی اقدامات مالی» در پرونده دانست.

در تیرماه ۱۳۹۷ نیز سیدحمیدرضا حسینی، سرپرست مجتمع قضایی کارکنان دولت خبر داد که پرونده به مجتمع قضایی ویژه کارکنان دولت آمده و تعیین شعبه شده اما هنوز زمان محاکمه اعلام نشده است. با این حال اما، تاکنون کیفرخواست این پرونده منتشر نشده و جزئیات اتهامات سردار رویانیان در دسترس قرار نگرفته است.

پرونده‌ی سردار رویانیان محدود به ستاد سوخت نیست و به استناد مقامات قضایی، حضور در باشگاه پرسپولیس نیز شبهه‌برانگیز و آغشته با فساد مالی بوده است. تعداد شرکت‌های محمد رویانیان به چهار شرکت می‌رسد که عبارت‌اند از:

  • فرهنگی هنری نو آوران ایران، عضو هیئت مدیره از تاریخ ۱۳۹۵/۰۲/۳۰ تا کنون
  • بین‌المللی گلشن کاسه، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره از تاریخ ۱۳۹۴/۰۳/۳۰ تا ۱۳۹۵/۰۷/۰۲
  • علمی آموزشی پژوهشی پرسپولیس، رئیس هیئت مدیره از تاریخ ۱۳۹۲/۰۲/۳۰ تا ۱۳۹۸/۰۶/۲۸
  • فرهنگی و ورزشی پیروزی، مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره و عضو هیئت مدیره از تاریخ ۱۳۹۰/۰۶/۲۹ تا ۱۳۹۶/۰۵/۰۷

حضور او در تمامی این شرکت‌ها، پس از مطرح شدن نام او در پرونده فساد در ستاد سوخت بوده است. علاوه بر اینها، او نقش مهمی در تاسیس شرکت پیشکسوتان کهن پرسپولیس داشت. این شرکت در بهمن ماه سال ۱۳۹۱ به ثبت رسیده است و سعید شیرینی، معاون اجرایی و سرپرست وقت باشگاه پرسپولیس تهران میرعامل و عضو هیئت مدیره این شرکت به شمار می‌رود. سعید شیرینی تیرماه ۱۳۹۱ با حکم محمد رویانیان به این سمت منصوب شده بود.

سرمایه‌گذاری صدرا سیستم پاسارگاد از دیگر شرکت‌هایی است که نام سعید شیرینی به عنوان نائب رئیس هیئت مدیره از تاریخ شهریور ۱۳۹۱ تا مردادماه ۱۳۹۲ در آن دیده می‌شود. این شرکت در اوایل دهه‌ی ۹۰ به عنوان سرمایه‌گذار پنج ساله‌ی «برند» رسمی باشگاه معرفی شد.

همزمان با بازداشت محمد رویانیان، خبرهایی درباره بازداشت سعید شیرینی نیز منتشر شد. با این همه اما سعید شیرینی همچنان در شرکت پیشکسوتان کهن پرسپولیس فعال است و مدیریت عامل دو شرکت گروه پزشکی فرح‌زاد و بهداشتی درمانی نسیم قیطریه را برعهده دارد.

در همین رابطه، روزنامه اعتماد در گزارشی در اردیبهشت ۱۳۹۳ نوشت که «باشگاه پرسپولیس در حال حاضر سهامدار یک شرکت تبلیغاتی و بازرگانی بزرگ است». به نوشته‌ی اعتماد، این توافقنامه‌ در زمان مدیرعاملی محمد رویانیان در پرسپولیس با صدرا سیستم پاسارگاد امضا شد. بنابراین برخلاف تصور عموم که  شرکت صدرا سیستم پاسارگاد را به عنوان سرمایه‌گذار باشگاه می‌شناسند، باشگاه پرسپولیس مالک اصلی این شرکت است. این قرارداد به نوشته‌ی اعتماد «به شکل غیرقانونی» منعقد شده است و هیچ‌گونه شفاف‌سازی در خصوص واگذاری سهام شرکت صدرا به پرسپولیس صورت نگرفته است.

در گزارش اعتماد آمده است که شرکت صدرا در پشت پرده متعلق به محمد رویانیان است و با تولید محصولات پرسپولیس پول قابل توجهی کسب می‌کند. این گزارش همچنین می‌نویسد که به دلیل حضور« م.ر.گ » و «م. ر» در هیئت‌مدیره که از همکاران و معاونان رویانیان در ستاد سوخت هم بودند، هنوز هم گفته می‌شود که شرکت صدرا تحت نظر غیرمستقیم محمد رویانیان فعالیت می‌کند.

به نظر می‌رسد محمدرضا گرامی و مسعود رهبر، دو فردی باشند که در گزارش اعتماد به آنها اشاره شده است. آنها همچنان و با گذشت بیش از هفت سال از انتشار این خبر، در هیئت مدیره شرکت صدرا حضور دارند.

روزنامه اعتماد می‌نویسد که در زمان مدیریت سردار رویانیان، بیش از ۷۵ درصد سهام شرکت صدرا سیستم پاسارگاد به باشگاه پرسپولیس واگذار می‌شود. اما مشخص نیست که این شرکت در حال حاضر جزو دارایی‌های باشگاه لحاظ شده است یا نه. نکته‌ی جالب این است که  ناظر و حافظ منافع باشگاه پرسپولیس در این شرکت‌، سعید شیرینی از نزدیکان سردار رویانیان بوده و سهام باشگاه در اختیار او بوده است.

به نوشته‌ی اعتماد، «شرکت صدراسیستم یک ساختمان پنج طبقه گرانقیمت در میدان ندا، منطقه چیذر پایتخت دارد و قراردادهای تجاری مختلفی را هم با شرکت‌ها و نهادهای گوناگون امضا کرده که تمام این فعالیت‌های بزرگ اقتصادی همچنان انجام می‌شود».

محمد رویانیان در جشن پایان فیلم سینمایی نقش نگار در کنار حسین هدایتی، متهم اختلاس در بانک سرمایه و بابک زنجانی، بازرگان محکوم به اعدام در آبان‌ماه ۱۳۹۲

شناخته‌شده و همچنان رسانه‌ای

محمد رویانیان در سال ۱۳۶۱ وارد کمیته شهرستان نور شد و چندی بعد به عنوان فرمانده کمیته این شهر منصوب شد. با ادغام کمیته و شهربانی در سال ۱۳۷۰ او به عنوان فرمانده نیروی انتظامی نور و سپس به عنوان فرمانده نیروی انتظامی استان مازندران انتخاب شد.

او که دارای درجه سرتیپ دوم سردار پاسدار است، همچنین عنوان اولین فرمانده پلیس تازه تاسیس ۱۱۰ را داراست و تا سال ۱۳۸۰ رییس مرکز فوریت‌های پلیسی نیز بوده ‌است. چندی بعد او به عنوان فرمانده پلیس راه انتخاب شد و در سال ۱۳۸۴ رئیس راهنمائی و رانندگی کشور شد. رویانیان در سال ۱۳۸۷ با حکم محمود احمدی‌نژاد به عنوان رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور انتخاب شد و همزمان مدیر عامل شرکت حمل و نقل ریلی کشور نیز بوده است.

شرکت مادرتخصصی حمل و نقل ریلی کشور در سال ۱۳۸۵ با مصوبه هیئت وزیران تشکیل شد و از جمله وظایف این شرکت، نظارت بر قطار شهری‌ و ایجاد مدیریت یکپارچه و نیز تامین ناوگان و تجهیزات قطارشهری‌ کشور بوده است.

 ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت نیز در سال ۱۳۸۶ با سه معاونت توسعه حمل و نقل عمومی، نوسازی ناوگان فرسوده و صنایع انرژی زیر نظر نهاد ریاست‌جمهوری تشکیل شد.

سردار رویانیان شهریور سال ۱۳۹۰، همزمان با دو پست قبلی دولتی، از سوی هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس و با حکم وزیر ورزش و جوانان به عنوان مدیرعامل این باشگاه فوتبال نیز انتخاب شد.

در همین سال، سایت اوج‌نیوز ادعا کرد که سردار رویانیان با علی‌اکبر ناطق نوری نسبت فامیلی دارد و خواهرزاده‌ی این سیاستمدار بانفوذ است.

محمد رویانیان در مدت ۲۹ ماه حضور خود در باشگاه پرسپولیس، اقدامات متعددی را انجام داد که بسیاری از آنها اقتصادی و با هزینه‌های بالا بودند ازجمله می‌توان به جذب بازیکنان گران‌قیمت، آزاد‌سازی زندانیان اوین در سال ۹۱، خرید امتیاز باشگاه شموشک نوشهر، خرید امتیاز ورزشگاه شهید درفشی‌فر‌، تاسیس شرکت تجاری پیشکسوتان باشگاه پرسپولیس و راه‌اندازی تیم‌های کشتی و دومیداانی و وزنه‌برداری و کمیته بانوان پرسپولیس اشاره کرد.

تاسیس شرکت‌های خصوصی برای واردات خودرو از دیگر اقدامات سردار رویانیان بود که با توجه به حضور او در ستاد سوخت و حمل و نقل کشور شائبه‌های زیادی را رقم زد.

با این همه و علی‌رغم تمامی اتهامات مطرح شده، سردار رویانیان در تمام این‌ سال‌ها در عرصه‌ی رسانه و سیاست ـ هرچند کمرنگ‌تر از گذشته ـ حضور داشته است. برای مثال، او در سال ۱۳۹۴ برای نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرد. او که رابطه‌ی نزدیکی با محمود احمدی‌نژاد داشت، در این روز گفت که «دو سال است احمدی‌نژاد را ندیده‌ام و حزب احمدی‌نژادی‌ها را قبول ندارم و فقط ولایت و رهبری را قبول دارم».

او درباره‌ی پرونده‌ی قضایی خود گفت: «در حال حاضر یک پرونده در حد بازپرسی و دادسرا وجود داشته و دارد و امیدوار هستم که بر اساس عدالت در این رابطه رفتار شود، گرچه من مجرم نیستم و نوکر همه هستم».

سردار رویانیان در گفت‌وگویی دیگر در سال ۱۳۹۳ مدعی شد که حتی خانه‌اش را برای باشگاه پرسپولیس فروخته است و در حال حاضر در خانه سازمانی متعلق به نیروهای مسلح مستاجر است.

او همچنین هرگونه رابطه‌ی دوستی با محمود احمدی‌نژاد را رد کرده و گفت که «محال است با احمدی‌نژاد کار کنم. محال است! به دلایل شخصی».

سردار رویانیان در این مصاحبه مدعی شد که بابک زنجانی را نیز نمی‌شناخته و از طریق علی دایی، فوتبالیست، با او آشنا شده است. به گفته‌ی او، در جریان نقل و انتقال علی دایی از راه‌آهن به پرسپولیس، از طریق علی دایی متوجه شده که بابک زنجانی مالک باشگاه راه‌آهن است و شماره‌ی او را نیز از علی دایی گرفته است: «زنگ زدم گفتم من رویانیانم، گفت: “به! نوکرتم! خیلی دوست دارم!” گفتم آقای زنجانی علی دایی را به من می‌دهی؟ گفت آره راه‌آهن را هم به تو می‌دهم! تو بخواهی حل است. من هم خوشم آمد، رفتم پیشش، گفتم تو چقدر باحالی. گفتم تویی بابک زنجانی؟ جوان بود و قیافه خاصی هم داشت. بعد دستور آمدن دایی را نوشت و امضا کرد».

گفت‌وگوی تصویری رویانیان با خبرگزاری تسنیم در آبان‌ماه ۱۳۹۷ نیز واکنش‌های زیادی را برانگیخت. او در این مصاحبه، سخنانی علیه محمود احمدی‌نژاد مطرح کرد، از جمله گفت که احمد‌ی‌نژاد فشار آورد تا علی دایی سرمربی پرسپولیس نشود. سخنان او با تکذیب احمدی‌نژاد مواجه شد و در پاسخ به آن، سردار رویانیان گفت که دامنه‌ی تکذیبیه‌های احمدی‌نژاد «به وسعت کره زمین» است و تنها اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی، سخنان او را تایید می‌کنند.

شرح اتهامات و محکومیت‌ها

عناوین شغلی: رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور، مدیرعامل پرسپولیس و فرمانده نیروی انتظامی
اتهام‌ها: ابهامات مالی در دوران تصدی‌گری در ستاد سوخت و باشگاه پرسپولیس
محکومیت‌‌ها: اطاله‌ی دادرسی
محل زندگی: تهران
اقوام: گفته شده که سردار رویانیان خواهرزاده‌ی علی‌اکبر ناطق نوری است