نام حسین شیرازیمنش در زمستان ۱۳۹۲ و در پی بازداشت بابک زنجانی به عنوان مفسد اقتصادی مطرح شد. از او به عنوان فعال اقتصادی در کیش و دستیار نخست بابک زنجانی نام برده شد و بازداشت او تنها شش روز پس از دستگیری بابک زنجانی خبرساز شد.
حسین شیرازیمنش پیش از بازداشت بارها به عنوان رئیس جامعه تجار کیش و از مدیران شرکت سرمایهگذاری سورینت در برنامهای هفتگی در شبکه جامجم حاضر شده و دربارهی فعالیتهای تجاری صحبت کرده بود.
در کارنامهی فعالیتهای او همچنین عناوینی از قبیل دبیرکلی انجمن سرمایهگذاران و کارآفرینان کیش و ریاست هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع کیش دیده میشود. در همین حال، شبکه اطلاعرسانی دانا بهمنماه ۱۳۹۵ اعلام کرد که حسین شیرازیمنش در دوران استانداری حسین مرعشی، فرماندار برخی از شهرستانهای استان کرمان بوده است.
حسین مرعشی، از فعالان سیاسی اصلاحطلب و سخنگوی حزب کارگزاران در فاصله سالهای ۱۳۶۴ تا تیر ۱۳۷۳ استاندار کرمان بوده است. بهنوشتهی دانا، حسین شیرازیمنش در دوران فرمانداری در کرمان توانست در چند شرکت اقتصادی در شهرستان کهنوج از توابع استان کرمان سرمایهگذاری کند.
فعالیت اقتصادی در کیش و آشنایی با بابک زنجانی
براساس اسناد رسمی میتوان فعالیت اقتصادی حسین شیرازیمنش در کیش را دستکم از سال ۱۳۸۳ ردیابی کرد. اردیبهشت ۱۳۸۳، شرکت سهامی تجار کیش تاسیس شد و حسین شیرازیمنش به عنوان مدیرعامل آن برگزیده شد؛ شرکتی که افراد سرشناسی از قبیل حسن رعیت (مفسد اقتصادی)، سیدسعید معصومی لاری (از خانواده سرشناس معصومی لاری) و حسین کاظمپور (دیپلمات و نماینده ایران در هیئت عامل اوپک) در آن حضور داشتهاند.
حسین شیرازیمنش در چهارمین مجمع عمومی عادی سالانه شرکت تجار کیش که تیرماه ۱۳۸۶ برگزار شد، اعلام کرد که مجمع تجار کیش بیش از ۷۰۰ سهامدار دارد.
او در این مجمع از «پروژه ساحلی خلیج فارس» به عنوان یکی از پروژههای شرکت نام برد و گفت که «مجموعه دهکده ساحلی ۱۰۰ درصد مسکونی و با دید گردشگری طراحی شده است». این پروژه در حال حاضر ادامه دارد و شرکت تجار کیش نیز به فعالیت خود ادامه میدهد.
به گفتهی شیرازیمنش بهواسطه همین شرکت، همکاری او با بابک زنجانی آغاز شد. او در این باره گفته است که در سال ۱۳۹۰ درحال ورشکستگی بوده که با بابک زنجانی آشنا میشود و زنجانی با پرداخت ۴۳ میلیارد تومان دیون پروژه تجار کیش را پرداخت میکند.
شرکت هایدروپونیک مهستان کیش نیز از دیگر شرکتهای حسین شیرازیمنش است که پس از آشنایی با بابک زنجانی در زیرمجموعه شرکتهای متعلق به بابک زنجانی قرار گرفت. این شرکت در سال ۱۳۷۶ تاسیس شد و از مزرعههای بزرگ هایدروپونیک (کشت بدون خاک) ایران به شمار میرود.
براساس اسناد رسمی، چندین شرکت متعلق به بابک زنجانی در اوایل دههی ۱۳۹۰ به عضویت هیئتمدیره شرکت سهامی تجار کیش و مهستان کیش درآمدهاند که عبارتاند از: شرکت هلدینگ توسعه سورینت قشم، شرکت هواپیمایی قشم، اسسیتی بانکرز کیش و شرکت سرمایهگذاری توسعه ساختمان آماج قشم.
در گزارشهای منتشرشده درباب بابک زنجانی نیز آمده است که او پس از تملک بر شرکت سهامی تجار کیش، از حسن رعیت و حسین شیرازیمنش که در هیئت مدیره شرکت مذکور بودهاند، به عنوان دستیار خود بهره میگیرد. در سالهای اولیه دهه ۱۳۹۰، نام این دو در برخی از شرکتهای متعلق به بابک زنجانی دیده میشود.
پس از بازداشت شیرازیمنش، هیچگونه اطلاعرسانی از سوی مقامهای قضایی در اینباره ارائه نشد. تنها در یک مورد، سه سال پس از بازداشت، غلامحسین محسنیاژهای، سخنگوی قوه قضائیه در دیماه ۱۳۹۵ در نشست خبری هفتگی خود گفت: «این فرد از کسانی بود که اموال قابل توجهی از بابک زنجانی به نام او بود و کارسازیهایی را برای زنجانی انجام داده بود که دستگیر شد».
به گفتهی سخنگوی قوه قضائیه، «این فرد دستگیر و اموال توقیف و به نام خود بابک زنجانی انتقال یافت. این پرونده در دست رسیدگی است ولی هنوز به دادگاه نرفته و این فرد با قرار آزاد شده و پرونده وی حتما دنباله دارد و ادامه مییابد».
او این سخنان را در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران مطرح کرد. خبرنگار تسنیم در این نشست گفته بود که حسین شیرازی منش با «برخی سیاسیون نزدیک به دولت فعلی (دولت روحانی) ارتباط تنگاتنگ دارد» و «با اعمال نفوذ سیاسیون آزاد شده است».
حسین شیرازیمنش پس از بابک زنجانی
از دیماه ۱۳۹۵ تا کنون، هیچگونه خبری مبنی بر بازداشت دوباره شیرازیمنش یا محاکمه او منتشر نشده است. علاوه براین، براساس اخبار رسانههای کیش، او در سالهای اخیر در منطقه آزاد کیش فعالیت داشته است.
برای مثال، حسین شیرازیمنش در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا در فروردینماه ۱۳۹۹ به عنوان «فعال اقتصادی در جزیره کیش» معرفی شده است. او در این مصاحبه، دربارهی فعالیتهای اقتصادی و مدیریت کرونا در کیش صحبت میکند.
در خبری دیگر در ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ اعلام شده است که حسین شیرازی منش به عنوان رئیس هیئت دوومیدانی جزیره کیش منصوب شده است. در این خبر آمده است که سِمَت جدید پیشنهاد عزیزاله فرضیپور، مدیر عامل موسسه ورزش و تفریحات سالم کیش بوده است.
۲۸ آذر ۱۴۰۰ نیز در گزارشی که در وبسایت اقتصاد کیش در باب «طرح پاکسازی سواحل کیش» منتشر شده، از حسین شیرازیمنش به عنوان فعال اجتماعی یاد شده است. بهنوشتهی اقتصاد کیش، او در کنار محمدرضا لواسانی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در این طرح حضور داشته است.
در سابقهی محمدرضا لواسانی، عضویت در سازمانها و شرکتهای مهمی دیده میشود که میتوان به بنیاد شهید، سازمان توسعه تجارت ایران،هولدینگ دیدار ایرانیان، شرکت توسعه کار آفرینی ایثارگران کشور، شرکت سرمایه گذاری رویای روز کیش، بانک دی و شرکت بهساز نگهدار شهر اشاره کرد.
این شرکتها اغلب به سپاه پاسداران و دیگر نهادهای مهم حاکمیتی وابستهاند و به نظر میرسد که حسین شیرازیمنش نهتنها درکنار یاران اکبرهاشمی رفسنجانی و حسن روحانی بوده که گوشهی چشمی به دیگر جناحها و نهادهای حکومت نیز داشته است.
براساس اسناد رسمی، نام حسین شیرازیمنش در شرکتهای متعددی دیده میشود که عبارتاند از:
- شرکت ثمین کیش
- موسسه انجمن سرمایهگذاران و کارآفرینان کیش
- شرکت هایدروپونیک مهستان کیش
- شرکت کشاورزی میلاد بهار
- دوستداران آیندهساز کیش
- خیریه حضرت زینب کبری کیش
- فنآوری دوستداران آتیهنگار کیش
- اعتماد گستر ستاره کیش
- تولیدی و بازرگانی دوستداران مهرساز کیش
- فرهنگی آینده خبر قشم
- هولدینگ توسعه سورینت قشم
- عمرانی دوستداران آتیه ساز کیش
او در برخی از این شرکتها از قبیل عمرانی دوستداران آتیهساز کیش، فرهنگی آینده خبر قشم، خیریه حضرت زینب و تولیدی و بازرگانی دوستداران مهرساز کیش همچنان فعال است.
در این شرکتها برخی اعضای خانوادهی او نیز حضور دارند که عبارتاند از: مریم شیرازیمنش و زینب شیرازیمنش