هانی میرمحمدعلی

‌داماد بی‌حاشیه اما پرمشغله

جست‌وجوی نام سید هانی میرمحمدعلی در فضای مجازی به چند آگهی روزنامه‌ رسمی ختم می‌شود که او را مدیرعامل یا عضو هیئت مدیره سه شرکت و هلدینگ بزرگ در ایران معرفی می‌کند.

نام این شخص بی‌حاشیه اما پرمشغله در سال ۱۳۹۷ و در پی گزارشی درباب ویلاسازی در لواسان بر سر زبان‌ها افتاد. او در این گزارش، در کنار دیگر اعضای خانواده‌اش به تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و باغات لواسان و افزایش تعداد طبقات ساختمان متهم می‌شد.

سیدهانی میرمحمدعلی، داماد سید صفدر حسینی سیاست‌مدار و اقتصاددان سرشناس است که در کابینه محمد خاتمی تصدی دو وزارتخانه‌ کار و امور اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی را بر عهده داشت. سید صفدر حسینی در دولت حسن روحانی نیز به عنوان رئیس صندوق توسعه ملی ایران منصوب شد، اما در سال ۱۳۹۵ در پی افشای فیش حقوقی، از سمت خود استعفا کرد.

نام سید هانی میرمحمدعلی همواره با نام همسرش، فاطمه حسینی، نماینده دوره‌ی دهم مجلس شورای اسلامی گره خورده است. در همین رابطه، در گزارشی که وب‌سایت بولتن‌نیوز در تیرماه ۹۵ منتشر کرد، نوشت که هانی میرمحمدعلی پیش از ازدواج با خانواده حسینی، مغازه‌ی سرامیک‌فروشی پدرش در خیابان ولیعصر تهران را اداره می‌کرد. مغازه‌ای که پس از ازداوج برادرش، سیدحسن میرمحمدعلی با دختر علی شمخانی، از فرماندهان نظامی و مقامات رده‌بالای حکومت، به نمایندگی لوازم خانگی دلونگی تغییر کرد.

سید هانی میرمحمدعلی در اوج بحران ارزی سال ۱۳۹۰، یک شرکت صرافی با نام شرکت تضامنی و اعتباری تهران را به همراه همسرش و دیگر شرکاء تاسیس کرد. شرکتی که مجوز آن بنا بر گزارش بولتن‌نیوز، با مساعدت حمید پورمحمد گل سفیدی، قائم مقام وقت بانک مرکزی دولت احمدی‌نژاد در فروردین ۱۳۹۱ دریافت شد. اما چندی بعد در اطلاعیه‌ای که بانک مرکزی در ۱۵ بهمن ۹۲ منتشر کرد، این صرافی فاقد اعتبار معرفی شد.

در همین رابطه، ارسلان فتحی‌پور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از رانت هفت هزار میلیارد تومانی سه صراف با همکاری بانک مرکزی خبر داد و اعلام کرد که در سال ۱۳۹۰، سه صراف با همکاری بانک مرکزی هفت هزار میلیارد تومان اختلاس کرده‌اند.

میرمحمدعلی همچنین توانست به معاونت مدیرعاملی و عضویت در هیئت مدیره هلدینگ بزرگ سرمایه‌گذاری صبا جهاد منصوب شود. صبا جهاد از شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری است که در زمینه مسکوکات، فلزات گرانبها، گواهی سپرده بانکی و پروژه‌های تولیدی و ساختمانی سرمایه‌گذاری می‌کند.

سیدهانی میرمحمدعلی که متولد سال ۱۳۵۹ است به جز عضویت در هیئت مدیره هلدینگ صبا جهاد، سمت‌هایی چون؛ رییس هیئت مدیره پترو دژ پارس و معاونت فنی و عمرانی شرکت کیسون را برعهده داشته است. او در حال حاضر مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره شرکت محراب عمران تهران، از دیگر شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی، است.

صرافی خانوادگی و کاسبی تحریم

نرخ غیررسمی دلار در پایان سال ۱۳۸۹ معادل ۱۰۳۷  تومان بود، اما در پایان اسفند سال ۹۰ در بازار آزاد ایران به میزان ۱۸۹۰ تومان مبادله شد. شوک ارزی سال ۹۰ در سال‌ ۹۱ نیز ادامه یافت و نرخ دلار به حوالی ۲۳۰۰ تومان در پایان شهریور ۹۱ رسید. افزایش ناگهانی بعدی در مهرماه سال ۹۱ رخ داد و قیمت دلار با تقریبا ۹۰۰ تومان افزایش، به رقم ۳۱۸۰ تومان رسید، رشد قیمت ارز تا پایان سال ۹۱ ادامه داشت و دلار تا مرز ۳۵۰۰ تومان هم مبادله شد.

این دوران که به شوک ارزی سال ۹۱-۹۰ موسوم است با تشدید تحریم‌ها علیه ایران و محدود شدن درآمدهای نفتی کشور همراه بود. به گفته اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در دولت حسن روحانی، در این دوران برخی صرافی‌ها با بهره‌بردای از رانت‌های دولتی اقدام به جابه‌جایی حدود ۲۲ میلیارد دلار ارز کرده و آن را از کشور خارج کردند.

در بهمن ماه ۱۳۹۰ و در هنگامه‌ی شدت گرفتن بحران ارزی در کشور، هانی میرمحمدعلی به همراه همسرش فاطمه حسینی اقدام به تاسیس یک صرافی به نام شرکت تضامنی هانی میرمحمدعلی و شرکا می‌کنند. میرمحمدعلی مدیریت این صرافی را به عهده می‌گیرد و همسرش فاطمه حسینی به عنوان رئیس هیئت مدیره صرافی فعالیت می‌کند.

با روی کار آمدن دولت حسن روحانی، بانک مرکزی مجوز صرافی میرمحمدعلی و شرکا را باطل اعلام می‌کند اما آگهی‌های روزنامه‌ رسمی نشان می‌دهد که این صرافی، علی‌رغم ابطال مجوز، بار دیگر فعالیت خود را از آذر سال ۱۳۹۴ آغاز کرده است.

در همین رابطه، وب‌سایت تسنیم نوشته‌ است که این صرافی در سال ۱۳۹۴ سرمایه‌اش را از ۲۰۰ میلیون تومان به چهار میلیارد تومان افزایش داده و بار دیگر از بانک مرکزی مجوز می‌گیرد. اما در نهایت در تیر ماه ۱۳۹۵ مجوز صرافی لغو می‌شود.

ویلای لواسان و زمین‌خواری خانوادگی

فساد اقتصادی هانی میرمحمدعلی تنها مربوط به رانت صرافی نیست بلکه ماجرای ساخت غیرقانونی ویلایی در لواسان نیز در سال ۱۳۹۵ جنجالی برای خانواده میرمحمدعلی و صفدر حسینی ایجاد کرد. وقتی یکی از خبرنگاران ضدفساد، ویلایی باشکوه و عظیم در لواسان و دارای تخلفات متعدد و تحت مالکیت افراد ویژه‌خوار را معرفی می‌کرد، معلوم شد چند ملک در لواسان متعلق به برادران میرمحمدعلی است.

در گزارشی تصویری که تلویزیون اینترنتی آوانت منتشر کرد، عنوان شد که در سال ۱۳۸۹ ستاد اجرایی فرمان امام بخشی از ملک خود با نام باغ حکمت را به هادی و هانی میرمحمدعلی و فاطمه حسینی، نماینده تهران در مجلس، فروخته است. در این گزارش همچنین مشخص شد که دیگر برادر او، سید حسن میرمحمدعلی اقدام به زمین‌خواری و ساخت ویلای غیرمجاز در منطقه لواسان کرده است.

برهمین اساس دیوان عدالت اداری اعلام کرد که این املاک مشمول تخلف تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و باغات لواسان به زمین مسکونی و افزودن تعداد طبقات هستند.

رسانه‌ای شدن ماجرای ملک و انتقادات نسبت به تخلفات شهرداری تهران در اعطای مجوز، باعث شد کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری اقدام به بازرسی کند. کمیسیون ماده ۱۰۰ به دلیل «تخلف» و «اضافه بنا» ابتدا حکم به تخریب این دو ویلا داد اما این حکم در نهایت به جریمه نقدی تبدیل شد.

سید فاطمه حسینی، همسر هانی میرمحمدعلی

همسر پرحاشیه

علی‌رغم سکوت هانی میرمحمدعلی در فضای رسانه‌ای، همسر او، سید فاطمه حسینی، حاشیه‌ها و جنجال‌های فراوانی را در سال‌های گذشته رغم زده است. او که دختر سید صفدر حسینی، از مقامات رده بالای دولتی است، در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، در لیست سی نفرهٔ ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان قرار گرفت و به عنوان جوان‌ترین نامزد تهران وارد مجلس دهم شد.

سید فاطمه حسینی در چهار سال نمایندگی خود حواشی بسیار داشت. او در سال ۱۳۹۴ در دفاع از پدرش که متهم به دریافت حقوق‌های نجومی شده بود، گفت که «او سهمش را از سفره انقلاب برده است». سید صفدر حسینی  در کابینه محمد خاتمی تصدی وزارتخانه‌های کار و امور اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی را بر عهده داشت. او همچنین دارای سابقه عضویت در شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی است. این حزب در سال ۱۳۸۹ با رأی دادگاه انقلاب اسلامی منحل شد.

سید صفدر حسینی در دولت حسن روحانی به عنوان رئیس صندوق توسعه ملی ایران منصوب شد. براساس گزارش رسانه‌ها در سال ۱۳۹۵، سید صفدر حسینی بابت یک سال فعالیت در صندوق توسعه ملی یک میلیارد تومان دریافت کرده بود.

علنی شدن فیش‌های حقوقی مدیران صندوق توسعه ملی به جنجال حقوق‌های نجومی و استعفای او به همراه چهار عضو دیگر صندوق توسعه ملی منجر شد. در واکنش به این ماجراها، سید فاطمه حسینی در جریان رای اعتماد محمود واعظی برای وزارت ارتباطات در دفاع از او پشت تریبون رفت اما هنگام سخنرانی موضوع را عوض کرده و به دفاع از پدر پرداخت.

شرح اتهامات و محکومیت‌ها
عناوین شغلی: مدیرعامل شرکت محراب عمران تهران و عضو هیئت مدیره شرکت سرمایه‌گذاری صبا‌جهاد
اتهام‌ها: دریافت مجوز غیرقانونی تاسیس صرافی، ساخت و ساز غیرقانونی در لواسان
محکومیت‌‌ها: ابطال مجوز صرافی و جریمه نقدی
محل زندگی: تهران
اقوام: داماد صفدر حسینی و همسر فاطمه حسینی