ایرج (ابوذر) ندیمی از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی که ناماش در پروندههای فساد اقتصادی با عناوینی از قبیل کلاهبرداری، خیانت در امانت و جعل سند مطرح شده است. ایرج ندیمی در حال حاضر، عضو هیئت مدیره بزرگترین هلدینگ دارویی کشور و مشاور عالی بیمه آرمان است.
او که سابقهی سه دوره نمایندگی مجلس را در کارنامهی خود دارد، در سال ۱۳۳۶ در روستایی در لاهیجان به دنیا آمد. در انتخابات دورهی ششم مجلس شورای اسلامی به عنوان اصلاحطلب وارد مجلس شد. در انتخابات مجلس هفتم، در حالی که اکثریت نمایندگان اصلاحطلب مجلس ششم رد صلاحیت شده بودند، او توانست دوباره به مجلس راه یابد. او اما در دورهی بعدی ناکام ماند و صلاحیتش از سوی شورای نگهبان برای انتخابات دوره هشتم مجلس تایید نشد.
ایرج ندیمی دربارهی رد صلاحیتش گفته است: «گزارشی علیه بنده مرجوع شده بود که ادعا میکرد من قاچاقچی هستم. مسئولان وقت در فرمانداری از تشابه اسمی بنده با یک قاچاقچی سوءاستفاده کرده بود و با وجود آنکه میدانست سال ۷۹ نماینده مجلس بودم، پرونده فرد دیگری را به حساب من گذاشته بودند و مدعی شدند که به اتهام قاچاق زندانی هم شدهام که البته در نهایت آقای اژهای و سراج اعلام کردند، اینگونه نبودهاست.»
او همچنین به مورد دیگری اشاره کرده و گفته است: «در موردی دیگر مطرح شدهبود، پروندهای در دادگاه رشت به جرم فراری دادن متهم دارم، حال آنکه من هیج پروندهای در هیچکدام از دادگاههای کشور ندارم که بعد استعلام شد و آقای حشمتی که در آن زمان رئیس کل دادگستری بود، اعلام کرد چنین چیزی صحت ندارد.»
ایرج ندیمی پس از آن به جرگهی اصولگرایان پیوست و در انتخابات مجلس نهم به عنوان یک اصولگرا وارد مجلس شد و به تدریج سخنرانیهایش از مسایل سیاسی به اقتصاد و مبارزه با فساد تغییر کرد. او بارها گفت که به عنوان عضو کمیسیون اقتصادی، فراتر از اصولگرایی و اصلاحطلبی، دغدغهی پالایش نظام را دارد. در همین سالها بود که ناماش را در شناسنامه از ایرج به ابوذر تغییر داد.
او در این باره در خاطراتاش نوشته است: «طبیعتاً ما ادعایی در مورد مذهب و انقلاب نداریم، اما هنوز از اسم ما که در پیش و پس از انقلاب به نام ابوذر مشهور بودیم، تا هزاران متن و سخن و جلساتی که در این راستا در سطح کشور و استان و شهرستانها داشتیم و وصلتی که با خانواده سادات طباطبایی داشته و عمری که مصروف مطالعات مذهبی داشتهایم، افتخار ما آن است که در راه اسلام و امام و رهبر و نظام و انقلاب و مردم و عدالت در همه صحنههای مرتبط با انقلاب حضور داشتیم».
او که مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد دارد، در تیرماه ۱۳۹۵ از سوی محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی به عنوان مشاور این سازمان منصوب شد.
اتهام کلاهبرداری و زمینخواری
در میانهی دههی ۹۰، نام ایرج ندیمی به عنوان «زمینخوار» بر زبانها افتاد. ماجرا از این قرار بود که اکبر اعلمی، نمایندهی رد صلاحیت شدهی تبریز در نامهای به علی لاریجانی، رئیس مجلس نهم، سه نماینده مجلس یعنی ایرج (ابوذر) ندیمی، محسن کوهکن و طاهر برزگر را به کلاهبرداری و زمینخواری متهم کرد.
اکبر اعلمی در این نامه از «اطالهی دادرسی و عدم رسیدگی قضایی با گذشت ۲۲ ماه از ارجاع اولین شکایت به قوه قضائیه» انتقاد کرده و نوشته بود: مسئولین به جای کوبیدن برطبل مبارزه با مفاسد اقتصادی و سیاسی و رسیدگی به پرونده «دانهریزها»، عدالت واقعی را اجرا و به پرونده مفاسد مالی دانهدرشتها رسیدگی کنند.
بنا بر ادعای اکبر اعلمی، ایرج (ابوذر) ندیمی، محسن کوهکن و طاهر برزگر، اعضای هیئت مدیرهی پروژهای به نام کوثر بودهاند که قرار بوده برای ۳۵۸ نماینده و کارمند مجلس در زمینی به مساحت ۱۷ هزار و هفتصد متر خانهسازی کند.
براساس اسناد ارائه شده از سوی اکبر اعلمی، ایرج ندیمی و دو نماینده دیگر شرکتی ثبت کردند و از متقاضیان خانه هم مبالغی را برای مشارکث اخذ کردند اما تمامی زمینها به نام همان سه نماینده ثبت شد و شرکت به ثبت رسیده در خدمت منافع مالی سه نماینده موسس درآمد. آنها همچنین سعی کردند تا متقاضیان خانه را بعضا به دلیل عدم پرداخت سهم حذف کنند تا تعداد شرکا کاهش یابد.
در واکنش به این اقدام، شرکا که در واقع نمایندگان و کارمندان مجلس بودند، از این سه نماینده شکایت کردند. به گفتهی اکبر اعلمی، شکایت نمایندگان از همکارانشان در قوه قضاییه به اطاله دادرسی دچار شد و عاقبت هم به جایی نرسید.
ایرج ندیمی این اتهامها را رد کرد و گفت: هرچند زمین به نام ما زده شده بود، درهمان ابتدا زمین را به اشخاص واگذار کردیم. هماکنون نیز با وام ۲۵ میلیونی هم که برای آن گرفته شده، کارهای مربوط به ثبت اسناد درحال انجام است؛ اما از آنجا که جزئیات بیشتر در اختیار قوه قضاییه است، نمیتوان چیزی دراین باره گفت. زمین مال این اشخاص است، زمین هم که با یک واسطه از بنیاد مستضعفان خریداری شده است و چیزی نیست که پنهان باشد، چون یک تعاونی از بنیاد خریده بود و ما هم از آنها خریدیم.
در پاسخ به آن، اکبر اعلمی جزئیات بیشتری از پرونده را منتشر کرد. مطابق اسناد منتشرشده، این سه نماینده بدون این که سندی در اختیار شرکا قرار دهند به آنها اعلام کردند که در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۸۵ زمین مورد اشاره را خریداری کردهاند.
سرنوشت پرونده
سه نماینده مورد اشاره یعنی ایرج ندیمی، محسن کوهکن و طاهر برزگر از اکبر اعلمی شکایت کردند. درنهایت، نماینده سابق تبریز که وکالت شاکیان را بر عهده داشت به حبس و پرداخت جریمه محکوم شد.
پروژهی کوثر نیز که از سال ۱۳۸۵ کلنگ آن زده شده است، همچنان محل بحث است. براساس یک گزارش که وبسایت عدالتخواهان منتشر کرده، زمین این پروژه آموزشی بوده است و بعضی از نمایندگان وقت پنج تا شش واحد به نام همسر و فرزندان خود دریافت کردهاند.