
فساد و ساختار اقتصادی نهادهای مذهبی در ایران
کاخهای علمیه «به اسم مدرسه علمیه، کاخ ساختید! آیا ارث پدرت بود، از کجا آوردی ساختی!» این تعریض تند شیخ محمد یزدی، دبیر پیشین جامعه
کاخهای علمیه «به اسم مدرسه علمیه، کاخ ساختید! آیا ارث پدرت بود، از کجا آوردی ساختی!» این تعریض تند شیخ محمد یزدی، دبیر پیشین جامعه
در تاریخچه فساد شهرداری سالهای ۱۳۶۸ و ۱۳۶۹ نقطه عطف بسیار مهمی است؛ در این دو سال دو مصوبه مهم به تصویب شورای عالی شهرسازی
بخش بزرگی از منابع بودجه دولت از محل مالیات تامین میشود. مالیات در واقع پولی است که افراد حقیقی و حقوقی به دولت برای انجام
کمیسیون ماده صد یکی دیگر از مظاهر آلوده شدن قانون به فساد در ایران است. این کمیسیون که بر اساس ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، تشکیل
بودجه مهمترین و به نسبتا شفافترین سند مالی در جمهوری اسلامی است، اما در عین حال نقاط تاریک، ابهام و فضاهای بالقوهای برای فساد دارد.
خصوصیسازی یکی از بدنامترین پروژههای شکستخورده در تاریخ اقتصادی جمهوری اسلامی ایران است. طرحی که قرار بود اقتصاد را از قید و بند «دولت» رها کند و با این رهاسازی روح تازهای به کالبد نیمهجان تولید و بهرهوری در ایران بدمد، اما بعد از ۲۰ سال، به یکی از نمادهای فساد و کانونهای بحران اقتصادی – اجتماعی تبدیل شده است.
انحصار خودرو در ایران یکی دیگر از مصادیق تعارض منافع است. در یک سر این تعارض، خودروسازها قرار دارند و در سوی دیگر خریداران و استفادهکنندگان از خودرو.
مبارزه با فساد در ساختار شهرداریهای ایران یک پروژه پیچیده و دشوار چند وجهی است. پیشبرد چنین پروژهای نیازمند تلاش همزمان برای اصلاح قوانین، تضمین شفافیت و اصلاح ساختار مالی شهر است.
تبصره ۱۰ بودجه امسال ۲۰ هزار میلیارد تومان ردیف درآمدی تحت عنوان «وجوه ارزی حاصل از دعاوی و مطالبات خارجی وزارت دفاع و نیروهای مسلح» در نظر گرفته شده است.
مفهوم دولت یا جامعهی رانتی به دولت یا جامعهای اطلاق میشود که به درآمدهای ناشی از صادرات منابع طبیعی همچون نفت وابسته بوده و چنین درآمدهایی نقش قابل توجهی را در کل درآمدهای دولت ایفا میکند.
هر سیاستمدار در عین حال که میتواند از سیاستمداران دیگر اخاذی کند، آنها نیز میتوانند همین کار را علیه او صورت دهند. به همین علت در دولت ایران هرگز ائتلافهای بزرگ مبارزه با فساد شکل نمیگیرد.
برای دریافت آخرین مطالب به خبرنامه ما بپیوندید.
در ویکی فساد متهمان اقتصادی را بیشتر می شناسیم و ماجرای پرونده های جنجالی فساد در ایران را پیگیری میکنیم. ارتباط مفسدان اقتصادی را با هم و نهادهای حکومتی رصد میکنیم. نگاهی خواهیم داشت به جزئیات پرونده های فساد در چهل سال گذشته و تعداد و رقم اختلاس ها را براساس دلار و ریال در سالی که کشف شدند روی نمودار می آوریم.
تمامی حقوق محفوظ است.
۲۰۲۱-۲۰۱۹
Empowered with ❤️ by Midpoint Media Lab